Thursday 17 January 2008

Rózsavizes karob csokoládé

Azt hiszem, az új év tiszteletére sikerült egy igazán különleges csokit választanom a biobolt választékából, nagyon vonzott még a rózsaszínes színben játszó epres változat is, de végül a kiváncsiság győzött, és egy rózsavízzel ízesített karob "csoki" jött velem haza. Visszagondolva, lehet, hogy az epressel jobban jártam volna, de ne szaladjunk túlságosan előre =)
A karob, ismertebb nevén Szent János kenyerének állaga, színe és íze nagyon hasonlít a kakaóéra, így az helyettesíthető vele, legalábbis a leírás szerint. Előnyként jelöli meg, hogy energia- és zsírtartalma alacsonyabb, gluténmentes, oxálsavmentes, jelentsen ez akármit, egyszóval csudajó megminden.
Ez a darab a Reformcukrászat terméke, ennek megfelelően nádcukorral, pálmazsírral, szójatejporral meg kókusztejporral készült, szóval rettentő egészséges, de ezt a rózsavíz dolgot talán mégse kellett volna erőltetni... Már a szaglászásakor is úgy éreztem magam, mintha egy rózsabokorba dugtam volna fejem, az íze meg huh! Így sajnos nem volt alkalmam megtapasztalni, milyen a karobból készült csoki, ugyanis egyértelműen a rózsavízé a főszerep. Elég drámai, na. Azt hiszem, ilyen alacsony pontszámot még nem adtam. Ja és csokit sem hagytam még parlagon heverni, bár a borsos csoki alatt már rezgett a léc, de azt azért sikerült legyűrni. Uh.
Na de évkezdésnek nem is rossz =)

Honnan? Az astoriás bioboltból.
Mennyiért? 550 Ft/100 g.

Choc-o-meter:
*
(épp nem tudok képet feltölteni, de gondolom a pontszám sejthető =)

9 comments:

Vera said...

A rózsavíz meg a csoki szerintem csak valami nagyon elvetemült ízlésű embernek jön össze. Azonban ha a narancsos, vagy a mogyorós változatot kóstoltad volna, jól jártál volna! És valóban, ez egészséges, ellentétben a csokival :)

Vera

vidvandre said...

de hízlalni biztos ez is hízlal =))
hát, igazán kár érte, nem tudom, ki fogja megenni, ha van rá jelentkező, ingyér megkapja =D

vidvandre said...

közben átfutottam a blogodat, hát nem semmi! nem lehet neked túl egyszerű, de nagyon finomnak tűnő dolgokat csinálsz, ki is fogok próbálni egykét dolgot =)

Vera said...

Nagyon örülök neki! :

(A férjem a rózsás a kedvence. Lehet, hogy elvetemült az ízlése??? :O )

Péter I. Pápics said...

Hát, én az ilyet még kíváncsiságból sem kóstoltam volna meg :-) Nem vagyok elég bátor. Azért próbálok olyat tesztelni, amiben várhatóan örömöm lesz :-D Mondjuk hihetetlen ízlésű emberekkel van teleszórva ez a Föld, úgyhogy biztos van akinek ez lenne a legfinomabb csoki az egész Univerzumban... Legalábbis a nagy számok törvénye alapján...

Anonymous said...

namaste

nagyon jó a blog, igazi csokiimádó vagyok... rég írtál!
a rózsavíz szerintem a legzamatosabb íz, szoktam itthon hozzáadni ehhez-ahhoz. csak csínján kell vele bánni, mert vagy nyerszöldség íze lesz, vagy pisiszaga:)

a Maltesers-el kapcsolatban az a kérdésem, hol lehet kapni..? a legjobb édesség a világon, naná, hogy nálunk nincs.. pedig Mars.

LARION said...

Szia, Dóri!

Nem akarok önző dög lenni ( pedig bennem van a hajlam....hihi...), szeretnéd az Eclipse kollekciót a Melinda könyvei közül?

boros1124 said...

Szia!
Szeretnék ajánlani neked egy nagyon jó csokoládés könyvet.

http://konyv-konyvek.hu/csokolade_izek_es_desszertek

Anonymous said...

Its like you read my thoughts! You appear to
understand a lot about this, such as you wrote the e book in it or something.
I believe that you could do with a few % to drive the message house a little bit, however instead of that, this is magnificent blog. A great read. I will definitely be back.
Review my web-site : bacalao