Sunday 2 December 2007

Alnatura karácsonyi csoki - fahéjas csoki

Elég csak egy röpke pillantást vetni a szomszédok ablakán villodzó égősorra, és máris rádöbbenhetünk, hogy minnyán itt a karácsony, ami egyet jelent az adventi naptárral is, amiről egyszerűen nem vagyok hajlandó lemondani, pedig mintha mostanában kéne benőnie a fejem lágyának. Idén egy Boci márkájú mellett döntöttünk, és sajnos azt kellett megállapítanom róla, hogy ez közel sem olyan finom, mint az eddigiek. Bármelyiket vettük eddig, mindnek ugyanolyan, "adventinaptáras-csoki" íze volt, ez meg mááás! Tipikus Boci csoki íze van, de de de nekem nem ez kell! De veszek egy nagy levegőt, és felnőtt módjára túlteszem magamat a dolgon=)
És ha már így szóba jött a karácsony, vessünk egy pillantást az aktuális csokiválasztékra, csak úgy tombol a fahéj meg a kandírozott narancshéj. Jelen esetben a DM-ből származó Alnatura nagyon bio termékeire esett a választásom, némi karácsonyi hangulat reményében.
A kisebbik kocka a Winter Schokolade táblából származik, amelynek hátulján egy rendkívül magyaros mondat azt hirdeti, hogy "az Alnatura egy lágyan olvadó élmény értékes tejcsokoládéból, fűszeres kekszdarabokból és Bourbon vaníliából." Szép.
Azt nem mondanám, hogy annyira lágyan olvadna, de el kell ismerni, hogy tényleg fűszeres, bár az nem derül ki, hogy pontosan miről is van szó. A kekszdarabok egy kicsit furcsák, olyan mintha ledarálták volna, de pár kocka után már fel sem tűnik. Összességében finom, de nem kiemelkedő.




Ellentétben a ropogós-fahéjas tejszelettel, amiben egészen meglepő módon nem keksz van, hanem kétszersült. Ez némileg ellensúlyozza a csoki édességét, és ettől valahogy a fehéj is jobban érződik. Ugyan nem kifejezetten karácsonyinak szánták, én mégis inkább ezt ajánlom annak, aki adventi hangulatra éhezik =)

1 comment:

Péter I. Pápics said...

Köszi a linket a blogomra :-) Már gyűlik a következő teszt alapanyaga ;-) Boldog Mikulást! :-D