Apró technikai malőrök természetesen most is történtek, kezdve azzal, hogy csak egy 3/4 zacskónyi zselatin árválkodott csak a fiókban, így nem lett annyira tömör, mint a luganói változat. De megnyugtat, hogy a jelenlévők igen gyorsan elpusztították, úgyhogy azt gondolom, érdemes még egyszer nekifutni =) Egyébként elég bugyuta kis recept, de a magamfajta türelmetleneknek tökéletesen megfelel =)
Hozzávalók
A tésztához:
- 3 dl liszt
- 1,5 dl cukor
- 15 dkg margarin
- 1 dl tej
- 2 tojás
- sütőpor
- 1 csomag vaníliás puding (4 személyes)
- 25 dkg félzsíros tehéntúró
- 2-3 ek. cukor
- zselatin
A két tojást alaposan összekeverem a cukorral, hozzáöntöm a margarin-tej keveréket, végül a sütőporos lisztet. Egy 24 cm átmérőjű, kivajazott-lisztezett kapcsos tortaformába öntöm a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütöm. A krémhez elkészítem a pudingot, majd hozzáadom a villával összetört túrót és a cukrot, végül a zselatint. A krém rá a tortalapra, majd az egészet be a hűtőbe, egészen másnapig.
No comments:
Post a Comment