Thursday 21 June 2007

Zotter étcsokoládé kancatejjel és zabbal


Ezt a csokit Zsófi csoporttársamtól kaptam, aki halált megvető bátorsággal és jégakkuval (!) felszerelkezve hozta el az utolsó vizsgánkra ebben az iszonyú hőségben, ezúton is köszönöm neki =)
Az osztrák Zotter messze földön híres különleges ízesítésű bio csokijairól, van banános-currys, paradicsomos vagy éppen vaddisznótepertős csokijuk is többek között. Hát nem egyszerűek, az biztos =)
E példány kancatejjel és zabbal készített 70%-os étcsoki, ami a fentiekhez képest még mindig a visszafogottabbak közé tartozik =) Kibontáskor meglehetősen erős fűszerillat csapta meg az orromat, ami nem csoda, ugyanis a chili és a koriander is az összetevői között található. Megkóstolva főleg az alkoholos gyümölcsíz érezhető, ami elsősorban az almabrandy számlájára írható, és annak ellenére, hogy nem szeretem az alkoholneműeket, egészen ízlett, bár elsőre kicsit furcsa volt. A kancatejről nem tudok nyilatkozni, ugyanis az alma brandy egészen uralkodó volt, meg amúgy se tudom, hogy milyennek kéne lennie a kancatejnek =) Öszességében azt mondanám, hogy egészen különleges, bár még van mit rajta megszokni =)

Honnan?
A zacskó tanúsága szerint a Jancsi és Juliska CSokoládéboltból, de fellelhető a Culinarisokban is.
Mennyiért? Ezt inkább nem szeretném megtudni =) Amúgy 70 g-os.

Choc-o-meter:

1 comment:

Anonymous said...

Büszke vagyok, hogy szerzeményem híres lett,ezért már megérte :) Zs.