Monday, 21 May 2007

Brownie

Eredetileg a mai napon a gasztroblogok Vigyázz, kész, főzz! című versenyére készítettem volna a pályaművet, ám elég hamar rá kellett jönnöm, hogy a brownie alaprecept nem igazán passzol az elképzelésemhez, így a nagy mű egyelőre még várat magára =)
A recept Donna Hay gyönyörű szakácskönyvéből, az Ízvarázsból van, amit egyébként már a képek miatt is érdemes megvenni, de persze van benne sok különleges recept is =) Na tehát.
Hozzávalók:

250 g vaj
1 teáskanál vaníliakivonat (na ez kimaradt)
375 g cukor
60 g barna cukor
4 tojás
160 g liszt
90 g kakaópor (csak 20 g volt itthon, úgyhogy kiegészítettem a múltkori Lindt csokival)
negyed teáskanál sütőpor

A vajat, a vaníliát, a cukrot és a barna cukrot habosra verjük, majd beleütjük a tojásokat, és megint jól felverjük. Az átszitált (na ez is valahogy kimaradt =)) lisztet, kakaót és sütőport beleforgatjuk a masszába. 170 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig kell sütni.

Őszintén szólva még sosenem csináltam browniet, úgyhogy így elsőre kissé elrettentett ez a rengeteg vaj, el se tudtam képzelni, hogy ebből valaha lesz valami süti alakú dolog, de a mellékelt ábra szerint lett=)
Egyszerű, gyors, finom, ajánlva van mindenkinek =)

3 comments:

talena said...

csinálj nekem ^^

vidvandre said...

neked finomabbat csinálnék=)

talena said...

jó, csak csinálj nekem majd fini csokis sütit ^^ <3