Monday 23 April 2007

Chocolate Caramel Enchantment

Celestial Seasonings Chocolate Caramel Enchantment Chai

Tehát csoki és karamell ízesítésű chai tea. A chai Indiából származó fűszeres fekete tea tejjel, aminek az elfogyasztása után egyébként földhöz vágják a csészéket, így biztosítva a kasztok közötti átjárhatatlanságot. Házilag is könnyen készíthető, fekete tea, fahéjrúd, szegfűszeg, gyömbér, kardamon, csillagánizs szükségeltetik hozzá, na meg persze sok cukor és 1/4 résznyi forró tej.
A szóbanforgó tea már egy kicsit extrább, a felirat szerint természetes csokoládé és karamell aroma járul hozzá az élvezethez. És valóban, elég jól lehet érezni mind a kettőt, a fűszerek közül pedig leginkább a fahéj dominál. Hideg téli estéken némi csokis keksszel kiegészítve isteni =)
Egyébként érdemes kitérni a csomagolására is, nagyon kis helyes (khm, néhol giccses) képek díszítik, néhány rettentő bölcs mondással kiegészítve. A Celestial Seasonings teák közül ajánlanám még a barackos fehér teájukat, annak az illatáról/izéről tényleg egy friss, ropogós őszibarack jut eszembe, még ha az is csak az aromák műve =)

Honnan? Az Astorián lévő bioboltból, de lehet kapni a Mozaik Teaház teaboltjában és a Fáy utcai piac közelében lévő bionagykerben is.
Mennyiért? Ha jól emlékszem, olyan 550 Ft/10 filter. De mindenképpen megéri =)

Choc-o-meter (annak ellenére, hogy nem csoki):

No comments: